Викендов се вози втората трка во МотоГП шампионатот за ГН на Португалија. 

 Распоред за следење на трките во Портимао:

Петок, 22-ри март

ВремеКласаНастан
09:30-09:45 MotoE™ Тренинг бр.1
10:00-10:35 Moto3™ Слободен тренинг
10:50-11:30 Moto2™ Слободен тренинг
11:45-12:30 MotoGP™ Слободен тренинг бр.1
13:35-13:50 MotoE™ Тренинг бр.2
14:15-14:50 Moto3™ Тренинг бр.1
15:05-15:45 Moto2™ Тренинг бр.1
16:00-17:00 MotoGP™ Тренинг
18:00-18:30 MotoE™ Квалификации

Преносот од сесиите ќе може да се следи на SportKlub 3 каналот.

Back To Top