Мото клубови

МК МКД Мото Скопје

Мото клуб: Мото Скопје

Авто Мото Туринг Клубот "Мото Скопје" со регистрација во здружение за спорт и млади на Македонија,постои од 1998 год.

Оснивачи на клубот биле: Зоран Наумовски-Кизо; Игор Ристов;Никола Ќука;Ацо Николовски и Звонимир Ников, а како председател на клубот е избран Зоран Наумовски -Кизо, и клубот почнува со работа.

Активностите на клубот се: организација на натпревари во мото-крос, картинг и спретно возење(гимкана) како и учество со свои членови на истите натпревари, како и на меѓународни собири и манифестации.

 

 
На тие натпревари до денес се освоени  околу  10 клубски и 30 поединечни пехари, како и бројни медали, признанија и дипломи. 

Некаде во 2003 год. поради презафатеност на претседателот со функција во АМСМ, и намалување на членството во клубот, на годишното собрание се именува нов секретар на клубот, тоа е Зоран Јовевски кој продолжува да го води клубот и да го обновува членството.

Денес клубот брои околу 30 членови, уредно пријавени и со членски книшки, (а поминале многу) тоа се:

1. Зоран (тате) - Хонда Gold Wing 1500
2. Оли (ал
чко) - Хонда Gold Wing 1800 (црна)
3. Тони (економ
че) - Хонда паневропа 1100 (тегет)
4. Влат
че (мајсторце) - Хонда XX1100 бела

5. Мартин (текнувало) -Хонда паневропа 1100 (Бордо)
6. Минч (амбасадор) - Хонда паневропа 1100 (црна)
7. Петко - БМ
В 1200 ЛТ

8. Чика Љубо - Јамаха 1100 (црвена)
9. Виктор-Стап -
Сузуки 650 Вестром (црвен)
10. Др,Бранко – Сузуки  650 Вестром (сребрен)
11. Благојче - Сузуки-650 Вестром (сребрен)
12. ТРТЕ - Сузуки 650 Вестром (син)
13. Јоце-Дивчо - Хонда ЦБР900 (црвена)
14. Мирко – Јамаха 600
15. Сотир - Сузуки ГСХР 1000
16. Др.Жаре – Ка
васаки Версус 650

17. Бубе - Јамаха 1100 (кастом)
18. Горан (Спенсер) - БМВ 1150 РТ
19. Леон
- Кавасаки Z-1000

20. Влатко Брена Хонда ЦБР600

21. Божо - Јамаха 900

22. Дарко - ЦБР 600
23. Иван - Хонда Девил 650
24. Кнчо - ЦИНГ ЦИНГ ЦИНГ 125
25. Перица – Сузуку В-Стром 1000

26. КОЉА – Јамаха Фејзер 900 (сина)

27. Мило - Хонда ЦБР 1000
28. Златко – Јамаха ТДМ 800
29. Даре (браварчето) – Хонда магна 750

30. Аце – клучарот  -  Сузуки Бандит-1200 (темен)
31. Зоки (Трпе) - Априлија пегасо-650 (сребрен)

32. Владимир Паниан - БМВ800

33. Љупчо - БМВ 800

34. Лиска  - БМВ 1200ЛТ

35. Ицко  Кавасаки  Z-1000

36. Гого - Јамаха фејзер 600

Просечна кубикажа во клубот : 834,68 ccm3

Просечна старост во кллубот   : 36,81 god./нека каже некој ГЕРИЈАТРИЈА
 

Од неодамна претседателот Зоран Наумовски -Кизо,поднесе оставка на местото председател, поради функцијата во Моторциклистичката Федерација на Македонија,

и на одржаното собрание за председател на клубот беше именуван досегашниот секретар:Зоран Јовевски,кој превзема обврска и понатаму да се грижи за претставување на клубот во Р.М.

Членови на новиот управен одбор се:

Јовевски Зоран;Георгиевски Тони;Костовски Оливер;Ничевски Јовица и Андреевски Мартин, кои воведоа нов правилник за патување во група.

 

Активности во клубот:

Нашиот клуб секој четврток одржува состаноци, на кои претежно се забавуваме,дружиме и договараме за работата на клубот.

На состаноците ја договараме висината на уписнината, членарината,какви маици и други обележја ќе правиме во наредната сезона,како и на кои манифестации во земјата и надвор ќе учествуваме како клуб.

Како клубски, се дружиме и приватно (различен профил на луѓе) па наоѓаме  соработка и се помагаме во нашите бизнис-активности.

 

Соработка со други........ 

Нашиот клуб е отворен за соработка со други клубови,како од Македонија така и од надвор.

Често се случува да се најават гости од бившите ЈУ-републики кои сакаат да ја посетат нашата држава.Нашиот клуб одредува членови кои ќе ги пречекаат гостите,се дружат со нив и им помогнат во разгледување на нашата земја.

Од тие дружби се раѓаат пријателства,допишувања, и кога наши членови патуваат надвор од земјата, помошта е возвратена.

 

МНОГУ ЗНАЧИ ДА ИМАШ НЕКОЈ ИСТОМИСЛЕНИК КОЈ ЌЕ ТИ СЕ НАЈДЕ ДА ТИ ПОМОГНЕ НА ПАТУВАЊЕТО НАДВОР ОД ДОМА.

 

Наша фото-галерија:

 

Мото Скопје - Свадба

 

Панхеленик- 2004

 

 

ФИМ-рели Холандија-2004(со Мак-тимот)

 

 

Рели Македонија 2006 г.
Рели Македонија 2007


Прво место екипно на истото рели:

 

 

Мото Собир- Ужице 2007

 

 

ФИМ – рели Берлин 2006

 

 

Отворања,затворања на сезони и други прошетки   
Водно                                    Козјак                             Битола

 

 

Штип                          Водно 03.01.2007                      Штип

 

 

Радовиш
 

 

Трница на Качамак

 

 

ФИМ – рели Италија 2007( со Мак-тимот)

 

ЗЕБАНЦИИ:

 

На гостинов од Словенија му истуривме вино под моторот

 

 

 

Секој мораше да се заколне на клубското знаме

 

 

 

Не сакаа да помогнат додека не се сликале

 

 

 

Кога нема женски,добро е и вака

 

 

 

Абе не пиев ништо сношти

 

 

 

Уште очи не си отворил,го чистиш моторот

 

 

 

Не бе, не ми е ладно,ќе дојдам со тебе!!!!

 

 

 

Пробав да напишам “ САКАМ УШТЕ ПИВО “

 

 

 

Минчот се прашува -Зошто мојот лизга во кривини,а овој не?

 

 

 

Ќе мора да си купам КРАМПОНКИ за рацеве (си мисли чика Љубо)           

 

 

 

Честит роденден за членот на клубот

 

 

 

Офффф.. не ми сечи уво!!!

 

 

 

Тоа беше претставувањето  на “ МОТО СКОПЈЕ “ се надеваме дека уживавте

 
Како што веќе рековме: Отворени сме за сите, нашиот одбор за дочек е спремен
 
30.jpg
 

www.motoskopje.mk  

Би можело да ве интересира

По долгата пауза најголемиот циркуз на 2 тркала се врати во Британија, со одлични трки во трите класи.

Како што забележавме на претходната трка во Британија, на тројцата најбрзи им се приклучува и Redding.

Кон крајот на минатиот месец ја имавме честа и задоволството да бидеме дел од првото европско демо возење организирано за медиумите од страна на CFMOTO Франција. 

Победи во сите 3 трки во Donington Park како најава за враќање на Турчинот во одбрана на титулата.

Сите знаеме колку жртви се потребни за постигнување спортски успеси на врвно ниво, но возачите во MotoGP едноставно одат неколку чекори подалеку.

Не баш секој ден на тајмлајн ти поминуваат слики од некој што рачно изработува кациги, особено не тука во Скопје, Македонија. 

Благодарност!

Ви благодариме за тоа што споделувате содржини и го поддржувате нашиот веб сајт.